Vi söker två föreläsare för Tobaksbarn

Bild jobbannons föreläsare Tobaksbarn

Gillar du att engagera unga människor? Intresserar du dig för barns rättigheter, miljö eller global hållbar utveckling? Tycker du om att resa? Då är det dig vi söker!

A Non Smoking Generation arbetar för att barn och ungdomar ska välja att avstå från tobak. Detta har vi som organisation gjort sedan 1979 genom tobaksprevention och opinionsbildning. I vår metodik är det unga personer som föreläser för att de ungdomar vi möter lättare ska kunna identifiera sig med dem. Vi söker nu därför två personer som identifierar sig som unga och som vill ha ett betydelsefullt arbete under en ca fyra månader lång föreläsningsturné runtom i Sverige.

Vi kommer under hösten 2019 fortsätta att driva vårt projekt Tobaksbarn finansierat av Forum Syd/Sida som haft stort genomslag sedan starten 2013. Projektet syftar till att skapa större kunskap om de orättvisor och det barnarbete som pågår på tobaksodlingar samt berätta om industrins miljöförstöring. Detta gör vi genom en föreläsningsturné där vi möter högstadie- och gymnasieungdomar. Genom att sprida kunskap bidrar du till ett minskat tobaksbruk bland ungdomar och ett ökat engagemang för en hållbar utveckling.

Vem är du?
Är du initiativrik, utåtriktad, självständig, ansvarsfull och strukturerad? Har du samtidigt lätt för att prata inför folk och gillar att stå i centrum? Gillar du att kommunicera via sociala medier? Arbetar du gärna med ungdomar och anser du dig kunna var en god förebild? Vill du vara en del i vårt arbete för en hållbar och rättvis värld? Då kommer du passa bra in i vårt team!

Som föreläsare kommer du att hålla föreläsningar med en kollega för en stor grupp elever och dagligen vara aktiv på sociala medier. Varje vecka arbetar ni även med att kontakta media för att sprida kunskapen till ännu fler. Arbetet sker tätt ihop tillsammans med en kollega och därför är din förmåga att samarbeta prioriterad. Föreläsningarna kommer att erbjudas i hela Sverige vilket innebär mycket resande. Anställningen utgår från Stockholm då en del arbete även sker på vårt kontor.

Meriterande:
– Erfarenhet av arbete med ungdomar
– Ideellt engagemang
– Vana att tala inför grupper
– Kunskap inom globala utvecklingsfrågor

Arbetet innebär:
– Föreläsningar för högstadie- och gymnasieklasser i stora grupper
– Kommunicera och skapa inlägg på sociala medier
– Resor inom Sverige (traktamente utgår enligt Skatteverkets regler)
– Administrativa uppgifter; rapportering, enkäter och kontakt med media

Krav:
– På grund av långa resvägar är det krav på körkort och det är fördelaktigt om du är en trygg förare.
– Självklart är du tobaksfri.

Känner du igen dig? Sök idag!

Det första intervjutillfället kommer att ske i grupp, där du som sökande får hålla en kortare presentation inför gruppen. En andra intervju hålls enskilt med utvalda deltagare. I början av anställningen kommer du att få en utbildning för att vara väl förberedd innan du ställer dig på scenen. Utbildningen är betald (en vecka i Stockholm med start i augusti).

Arbetstid/Varaktighet
Heltid, ca 40 h/ vecka. Tillträde 19 augusti 2019.
Visstidsanställning mellan 19 augusti – 13 december 2019.

Lön
18 000 kr/ månad + semesterersättning + traktamente + mobilersättning

Varmt välkommen att skicka in ditt CV och personligt brev senast 30 april till info@nonsmoking.se. Skriv ”Ansökan Tobaksbarn” i ämnesraden. Rekrytering sker löpande.

Kontaktperson vid frågor
Anthonia Zachari, projektansvarig, anthonia@nonsmoking.se, kontor 08-10 93 00, info@nonsmoking.se.