1 april: No Nico-Pearls

April april! Vi kommer aldrig sälja några nikotinprodukter, men vi kommer alltid fortsätta vårt arbete med att blotta tobaksindustrins fula metoder och aggressiva marknadsföring riktad mot unga.

Fler än nio av tio tobaksbrukare börjar i tonåren eller ännu tidigare. Tobaksindustrin lanserar därför ständigt nya produkter och varumärken för att fånga barn och unga i beroende. Bolagen hävdar att de vill bidra till en bättre folkhälsa genom att erbjuda ”mindre skadliga” produkter till vuxna rökare, men deras egentliga och enda drivkraft är viljan att öka sina kunder och vinster.

Industrin marknadsför så kallat ”tobaksfria” nikotinprodukter som ofarliga och framställer dem som trendiga accessoarer med hjälp av lockande smaker, attraktiv design och reklam i sociala medier. Precis som vi gjorde på Instagram med våra påhittade Nico-Pearls. Men bakom tobaksreklamens fina fasad döljer sig en lång rad allvarliga hälsorisker, försämrad livskvalitet, och ett ofta livslångt lidande.

Låt inte tobaksindustrin lura dig, dina kompisar eller dina barn.

För att stoppa tobaksindustrin arbetar vi på A Non Smoking Generation med att sprida kunskap om alla dess negativa effekter och strategier, samt för att påverka Sveriges politiker att stifta starkare lagar som skyddar framtida generationer mot alla former av tobaks- och nikotinprodukter.

Vill du hjälpa oss i kampen mot tobaksindustrin? Se vad du kan göra här.