Ambassadörer


Vår första legendariska kampanj som vi gjorde 1979 nådde delvis sin framgång tack vare våra viktiga ambassadörer. På den tiden var det bland andra Agnetha Fältskog från ABBA, Ingemar Stenmark och Björn Skifs. Nedan presenterar vi stolt våra aktuella ambassadörer.

Image

Parul Sharma

Människorättsjurist, författare, opinionsbildare och hållbarhetsprofil. Flerfaldigt prisad för sitt arbete inom hållbarhetsfrågor och mänskliga rättigheter i Sverige och utomlands.

Därför är jag ambassadör för NSG:

Tobaksindustrin i dess helhet går i rak kollision med minst hälften av FN:s utvecklingsmål inom såväl social som miljömässig hållbarhet och i produktionskedjan växer skuldslaveri och barnarbete. Jag har sett skadorna med egna ögon de senaste 20 åren. Vi behöver fler som informerar om detta för att rädda nya generationer från att fastna i tobakens livsfara på så många plan. Jag vill verka starkt mot detta och genom mitt ambassadörskap blir det nu ännu starkare. 

Här hittar ni mig:

 

Image

MARCUS SÖDERBERG

Entreprenör och investerare som också tävlat och jobbat med parkour och freerunning.

Därför är jag ambassadör för NSG:

Då jag själv tränat, tävlat och på många sätt haft en aktiv livsstil hela livet så vill jag visa att sunda vanor inte är något svårt. 
Tobaksföretagen utnyttjar människors naturliga svagheter och skapar en konsumtion och ett beroende som inte bör få plats i ett modernt levnadssätt. Sjukt osexigt!

Här hittar ni mig:

 

Image

Panetoz


Svenskt band från Jordbro, som består av Pamodou Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Badjie och Daniel Nzinga. 

Därför är vi ambassadörer för NSG:
Vi tror på att ta hand om sin kropp genom att äta nyttigt, träna lagom och använda sunt förnuft.
I grunden har vi alla varit väldigt idrotts-aktiva och än idag fortsätter vi att vara det genom bra kost och träning, samt dans såklart. Som förebilder är det viktigt att vi försöker upplysa andra om att rökning inte är bra och få dem att försöka sluta röka, eller helst aldrig börja.

Här hittar ni oss:

Image

oscar molander


Tidigare bandmedlem i The Foo och eldsjäl inom globala utvecklings-frågor m.m.

Därför är jag ambassadör för NSG: Det finns inte plats för  tobaksföretagen i den hållbara framtid vi behöver. Det är dags att göra hälsa, respekt och medmänsklighet trendigt. Tobak är varken något av det. 

Här hittar ni mig:

Image

iza och elle


Två av Sveriges största influencers.

Därför är vi ambassadörer för NSG: För oss kändes det självklart att vara ambassadörer för NSG. Vi har alltid sportat på ett eller annat sätt och känt att hälsa är viktigt. Att hålla sig borta från tobak har då för oss varit en självklarhet och det önskar vi att det vore för alla.

Här hittar ni oss:

Image

Martin Melin


Polis, författare, första vinnaren av Expedition Robinson 1997 och är pappa i Nyhets-morgons pappa-panel.

Därför är jag ambassadör för NSG: Jag har alltid haft svårt för rökning, och även för tobaksindustrin. Det skadar folk, dödar folk och i vissa fall, drar in folk i kriminalitet. För mig är det en självklarhet att göra vad jag kan för att belysa vilken skada det faktiskt gör. Jag tror att framförallt unga människor, som söker sin identitet, behöver se vuxna som tydligt tar avstånd. Det är inte tufft att röka - tvärtom.

Här hittar ni mig:

 

Image

bianca salming


Friidrottare, regerande svensk mästare i både femkamp inomhus och sjukamp utomhus.

Därför är jag ambassadör för NSG: Rökning är någonting som jag tycker är så sjukt onödigt och jag kan knappt förstå att det existerar eller att folk tycker det är värt att utsätta sig för. Tack vare NSG har jag fått reda på att det påverkar så mycket mer här i världen än bara personen själv som röker. Vilket gör att jag känner mig ännu gladare att få representera NSG och att kunna få hjälpa till med att kanske bidra till en förändring.

Här hittar ni mig:

Image

Foto: Joakim Rissveds.

Jenny Rissveds


Professionell mountain-bikecyklist, bl.a guldmedalist i OS 2016 som yngsta deltagare.

Därför är jag ambassadör för NSG: De senaste åren har jag förstått att jag har en förmåga att påverka. Kan jag sprida budskapet att man ska vara tobaksfri känns det för mig självklart och väldigt rätt. Dessutom har jag aldrig någonsin smakat ett bloss eller en snus. Det är jag faktiskt också stolt över, på tal om att vara stolt över något!

Här hittar ni mig:

Image

andreas wijk

Sångare, låtskrivare och artist.

Därför är jag ambassadör för NSG: Att ta avstånd från tobak är ett naturligt val för mig och nu när jag vet mer om tobaksindustrins metoder och globala konsekvenser är jag ännu mer trygg i mitt beslut.

Här hittar ni mig:

Image

Victoria Escobar


Medgrundare till Changers Hub. Styrelse-ledamot i RF-SISU STHLM samt STHLMs fotbolls-förbund.

Därför är jag ambassadör för NSG: Det ska vara enkelt att säga nej till tobak. Som stolt ambassadör för NSG vill jag bidra till att fler blir medvetna om tobakens konsekvenser för människan och vår planet.