Samarbetspartners


Vi samarbetar med och får stöd av andra organisationer, företag, myndigheter samt byråer. Stort tack till er! Tillsammans ökar vi chansen att barn och unga förblir tobaksfria. Samarbetsförfrågningar skickas till info@nonsmoking.se.

Image

JUST ANOTHER CAP STORE


En liten keps med stora ambitioner (2024)

Samarbetet utgör en viktig del i den kampanj som A Non Smoking Generation genomföra under maj 2024. Tillsammans med ett stort antal kända profiler tar vi ställning för alla barns rätt till en helt tobaksfri uppväxt. Kampanjen kulminerar på den tobaksfria dagen, World No Tobacco Day, den 31 maj.

– Alla vi som arbetar på Just Another Cap Store är stolta över att kunna bidra till A Non Smoking Generation och deras viktiga arbete för barns hälsa, säger Petter Warnhammar, VD för JACS.

mer info
Image

Skuru IK handboll


En gemensam kamp för barn och ungas hälsa (2021- )

Tobak hör inte hemma i idrottsvärlden, eller i någon annan miljö heller för den delen. Skuru IK Handboll stödjer därför A Non Smoking Generations arbete för ett tobaksfritt samhälle. Samarbetet är en del av Skurus samhällsengagemang under parollen #viställerupp. 

Hemmet och skolan spelar en stor och viktig roll för att unga ska förbli tobaksfria, men även kompisar och fritidssysselsättning kan vara direkt avgörande. Det innebär att vi behöver arbeta tillsammans för att skydda barn och unga från tobak och andra droger. Därför samarbetar Skuru IK Handboll och A Non Smoking Generation med målet att sprida livsviktig information och stötta både barn och vuxna i arbetet för fler tobaksfria förebilder och för att göra handbollen till en helt tobaksfri sport.

skuru ik
Image

GÖTEBORGSVARVET


Spring för A Non Smoking Generation! (2016-2022)

Mellan 2016 och 2022 hade A Non Smoking Generation ett samarbete med Göteborgsvarvet. Genom att springa för A Non Smoking Generation kunde löparna stödja det viktiga arbetet för tobaksfria barn och ungdomar. 

I anmälningsavgiften ingick en startplats, en funktionströja, och chansen att springa med flera av våra fantastiska ambassadörer.

MER INFO
Image

Downtown camper by scandic


För hälsa och en hållbar framtid! (2020-2022)

2020 inledde A Non Smoking Generation ett samarbete med Downtown Camper by Scandic – ett hotell i centrala Stockholm som arbetar för att främja en aktiv, hälsosam och hållbar livsstil. 

– A Non Smoking Generation känns som en självklar partner i arbetet med att främja livsstilsval som är bra både för individen och planeten, säger Erica Åberg, General Manager på Downtown Camper, i ett pressmeddelande.

I Downtown Campers giftshop fanns Non Smoking-produkter till försäljning, och samtliga intäkter gick direkt till vårt arbete för barns hälsa.

DOWNTOWN CAMPER

Image

STAYHARD


Sprid A Non Smoking Generations budskap! (2018-2019)

A Non Smoking Generation har vid flertalet tillfällen samarbetat med e-handlaren Stayhard – en webbshop som har designat och sålt klädkollektioner med den klassiska Non Smoking-loggan. En del av intäkterna från försäljningen gick direkt till vår verksamhet för tobaksfria barn och ungdomar. 

STAYHARD.SE
Image

GEGGAMOJA


För en hälsosam miljö för kommande generationer (2015)

2015 släppte barnklädesmärket Geggamoja en kollektion tillsammans med A Non Smoking Generation. Kollektionen utgick ifrån gemensamma värderingar om att skapa en trygg och hälsosam miljö för kommande generationer.

– Allt jobb som kan komma barn till gagn är viktigt. Därför kändes det roligt att få göra just detta samarbete med A Non Smoking Generation, säger Sara Marmsjö, en av grundarna till Geggamoja.

GEGGAMOJA.COM

Organisationer


Image

SIDA/ForumCIV


En av våra viktigaste partners som möjliggör vårt mycket uppskattade projekt Tobaksbarn.

SIDA
ForumCIV
Image

Svenska Postkodstiftelsen


Under 2017 fick vi även ovärderligt stöd från Svenska Postkodstiftelsen för att kunna genomföra ännu fler föreläsningar och därmed nå ut till fler ungdomar.

Svenska Postkodstiftelsen
Image

Cancerfonden


För att förebygga tobak och tobaksrelaterade sjukdomar samarbetar vi tillsammans med Cancerfonden & Hjärt-Lungfonden. Kring ungdomsperspektivet samarbetar vi med Unga Drogförebyggare, Unga allergiker, UMO.se och Psykologer mot Tobak. Vi samarbetar även med Astma och Allergiförbundet kring framförallt rökfria miljöer.

Cancerfonden
Image

Hjärt-Lungfonden


För att förebygga tobak och tobaksrelaterade sjukdomar samarbetar vi tillsammans med Cancerfonden & Hjärt-Lungfonden. Kring ungdomsperspektivet samarbetar vi med Unga Drogförebyggare, Unga allergiker, UMO.se och Psykologer mot Tobak. Vi samarbetar även med Astma och Allergiförbundet kring framförallt rökfria miljöer.

Hjärt-Lungfonden
Image

NCD-nätverket


A Non Smoking Generation är även del av det Svenska NCD nätverket som arbetar för att uppmärksamma icke-smittsamma sjukdomar och dess riskfaktorer både nationellt och internationellt. Nätverket består av bland annat Läkarsällskapet, Vårdförbundet, Yrkesföreningar mot Tobak, IOGT-NTO, Cancerfonden, Hjärt-Lungfonden, Sjuksköterskeföreningen, Tandläkarförbundet m.fl.
Image

Gålöstiftelsen


Den stiftelse som över tid är en av våra mest betydelsefulla bidragsgivare är Gålöstiftelsen, som vill främja vårt arbete bland barn och ungdomar i Stockholms län.
Gålöstiftelsen
Image

Folkhälsomyndigheten


Folkhälsomyndighetens organisations- och projektbidrag till vår stiftelse är även de en mycket betydande del av vårt stöd.
Folkhälsomyndigheten
Image

sjöbergstiftelsen


Sjöbergstiftelsens värdefulla bidrag möjliggör för oss att nå ut till fler barn och unga. Tillsammans värnar vi om livet och miljön.

sjöbergstiftelsen

Övrigt stödVi har även de senaste åren fått betydande stöd av bland andra:

  • Kavlifonden
  • Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond
  • Hälso- och Sjukvårdsnämnden
  • Stockholm Stiftelsen Oscar Hirsch Minne & Byggnadsstiftelsen S:t Erik

Våra vänner


Eftersom vi bedriver en ideell verksamhet, är ideellt arbete en otroligt viktig del för att kunna frigöra så mycket resurser som möjligt till det tobaksförebyggande arbetet. Våra vänner är personer och företag som bidrar med sin tid, kunskap och produkter för att utveckla och stödja vår verksamhet.
Ett stort tack till er!

Byråer och mediapartners


E-handel och distribution


Media