E-CIGARETTER KAN FÅ TILLSYN I VETLANDA – EFTER SLARV

rsz_e-cigarette-electronic_cigarette-e-cigs-e-liquid-vaping-cloud_chasing_16161321808Sedan juli i år får handlare inte sälja e-cigaretter eller påfyllningsbehållare utan tillstånd av kommunen. Detta är dock något som få känner till och säljer produkterna ändå. Miljö- och byggnämnden i Vetlanda kommun föreslår nu extra tillsyn på e-cigaretter.

 Bara ett av sex försäljningsställen i Vetlanda har registrerat att de säljer e-cigaretter och påfyllningsbehållare, rapporterar Vetlanda-Posten. Miljö- och byggnämnden föreslår därför till kommunfullmäktige att man bör besluta om en tillsynsavgift för att få bukt med problemet.

Giftinformationscentralen har gått ut med en varning då påfyllnadsvätskan för e-cigaretter innehåller nikotin och sedan den 1a juli i år måste handlare anmäla hos kommunen att man säljer produkterna. Tidigare har det inte funnits någon kontroll av försäljning av e-cigaretter i kommunen men Maria Melakari, livsmedelsinspektör på Vetlanda kommun, säger till Vetlanda-Posten att en tillsyn nu är på gång.

 

Källa: https://www.vetlandaposten.se/article/forslaget-e-cigaretter-ska-kontrolleras-av-kommunen/