A Non Smoking Generation tar emot sponsring av tobaksbolag?

1 april 2022
 / 
A Non Smoking Generation tar emot sponsring av tobaksbolag?

A Non Smoking Generation har tagit emot ett generöst bidrag på 50 miljoner kronor för att kunna anställa 50 nya medarbetare till det tobaksförebyggande arbetet. Bidragsgivaren är tobaksbolaget Swedish Tobacco AB som vill hjälpa oss att sätta stopp för tobaksbruket bland barn och ungdomar – som just nu ökar i alarmerande takt.

April april, A Non Smoking Generation är fortsatt bara fem anställda som kämpar med den växande utmaningen att förebygga tobaksbruk bland unga. Vårt behov av stöd är kanske större än någonsin, men trots samarbetsförfrågningar och erbjudanden skulle vi aldrig låta tobaksbolag dra nytta av att förknippas med vårt viktiga arbete eller ta emot deras pengar – som tjänas in genom att fånga barn och unga i nikotinberoende.

Denna nyhet delade vi på vår Instagram @nonsmokinggeneration den 1 april. Även om inlägget är menat som ett aprilskämt är all information varken skämtsam eller falsk. Tyvärr är det i högsta grad sant att tobaksbruket bland unga har ökat drastiskt de senaste åren. Det stämmer också att vår organisation är i behov av mer resurser för att stoppa denna utveckling. Vi skulle dock aldrig acceptera sponsring av den industri som bär skuld för samma utveckling.

Tobaksindustrin är stor och strategisk. A Non Smoking Generation är små och få men starka, och med din hjälp kan vi bli ännu starkare.

SWISHA ditt bidrag till 123 90 1979 5, eller bli månadsgivare här.