Årets mest kreativa lösning

A Non Smoking Generation är nominerade i tävlingen Gyllene Hjulet och där i kategorin ”Årets mest kreativa lösning”. Kampanjen som är nominerad är Fear Clinic som vi gjorde förra året. Mycket kul tycker vi!

Här är motiveringen och länk till sidan med alla nominerade;

Don´t Fear Smoking – Edelman Deportivo

A Non Smoking Generation ville ha ett kommunikationsalternativ till tidskrävande klassrumsundervisning. De ville kunna nå ungdomar direkt och dessutom få medial uppmärksamhet för sin hjärtefråga, hälsoriskerna med rökning. Istället för att skrämmas om lungcancer startades ett samtal med ungdomar om rädslor på ett forum där de känner sig trygga. En rädsloklinik byggdes på onlinespelet Minecraft och kommunicerade även genom kik. Ungdomar fick möjlighet att prata med legitimerade psykologer eller varandra, om rökning och rädslor. Effekten var stor när eventet hölls på Minecraft istället för i ett klassrum. 10 000 ungdomar besökte kliniken och ställde frågor till psykologen.

Eventet på Minecraft blev snabbt en världsnyhet och kampanjen beskrevs i världsmedier som BBC, PSFK, Daily Dot och CNET. Över hela världen nåddes ungdomar och vuxna av ett nytt budskap i tobaksdebatten: ”Var inte rädd. Det är därför du börjar röka”.

http://www.gyllenehjulet.se/nominerade/2014