Berättelsen om A Non Smoking Generations start 1979

18 december 2019
 / 
Berättelsen om A Non Smoking Generations start 1979

Året var 1979. Carl Horn och Bo Lindkvist träffades på en rökig fest där de båda upprördes över hur många ungdomar som rökte. De bestämde sig då för att försöka förändra normerna kring rökning. Genom att utnyttja tobaksindustrins metoder, i form av att marknadsföra och sälja in vissa livsstilar och identiteter, ville de skapa ett mode i att vara rökfri. Där och då inleddes kampen emot tobaksindustrin – och kampen för alla barns rätt att förbli tobaksfria.

 

2019 firar A Non Smoking Generation 40 års arbete för tobaksfria barn. I samband med ett event den 28 november 2019 på Södra Teatern i Stockholm, där organisationens jubileum uppmärksammades, visades en videohälsning från organisationens grundare Carl och Bo. De kunde tyvärr inte närvara men ville gärna förmedla historien om hur allt började och samtidigt visa engagemang och stöd till det viktiga arbetet framåt.

Se filmen där Carl och Bo berättar hur de kom på idén till En Rökfri Generation, syftet med den klassiska Non Smoking-tröjan, och deras tankar kring organisationens 40 år av tobaksförebyggande arbete.