Dan före dan

Dan för dan för dopparedagen infinner sig och vi på nsg börjar runda av året. Ett år där tobaksfrågan ändå tagit mer och mer plats i samhället. Fortfarande möts vi av människor som inte förstår att tobaksbruket bland unga är ett STORT problem. Globalt känns det som om förändringarnas vindar viner. Jag skulle önska att våra politiker kunde hissa segel och följa med på resan. Australien har tagit ett historiskt beslut med att inför neutrala paket, kan låta radikalt men kom ihåg hur radikalt rökfritt på krogar och caféer lät 2004 och hur det känns nu. När vi lyckas få till neutrala paket så slipper vi se dosor som på bilden med barbie liknande motiv. Industrin påstår träget att de inte vänder sig till unga men den här designen talar sitt tydliga språk.
I Julklapp önskar jag mig därför neutrala paket och att alla vuxna känner ett ansvar och tydligt visar att det inte är okej att unga röker eller snusar. Det gäller inte bara skolan, alla är vi förebilder för nästa generation och alla har vi ett globalt ansvar.
Tomten det är väl inte så mycket begärt?
Som avslut på året blev det ett inslag på tv4 Stockholm i morse. Se länk nedan. Nästa år satsar vi ännu högre för att nå en rökfri (tobaksfri) generation. Tillsammans kommer vi att lyckas.

GOD JUL och GOTT NYTT

från oss på A Non Smoking Generation.

Länkar: TV4 Stockholm