De springer varvet för alla barns rätt till en tobaksfri framtid!

Oscar ”Olly” Molander, känd bland annat från the Fooo Conspiracy, Marcus Söderberg från Elitstyrkans Hemligheter och influencern Daniel Måledal springer alla för A Non Smoking Generation i årets Göteborgsvarv nu på lördag!

 

A Non Smoking Generation har varit charity partner till Göteborgsvarvet sedan 2016 och efter ett långt pandemi-uppehåll med digitala varianter av loppet är det nu dags för en nystart av samarbetet. Genom samarbetet med Göteborgsvarvet hoppas A Non Smoking Generation nå ut till fler och sprida livsviktig kunskap som kan verka för att fler barn och unga ges förutsättningar till en tobaksfri uppväxt. Där spelar organisationens ambassadörer också en viktig roll.

Oscar ”Olly” Molander var tidigare medlem i pojkbandet The Fooo Conspiracy som startade som förband till Justin Bieber och One Direction för att sedan under flera år turnera i Sverige och USA. I dag arbetar han bland annat som Sveriges ungdomsdelegat till FN och verkar för att lyfta medvetenheten kring dessa viktiga frågor.

Varför springer du för A Non Smoking Generation?

– Det är ganska enkelt, för att det inte finns plats för tobaksföretagen i den hållbara framtid vi behöver. Få känner till att tobaksbruket just nu ökar bland unga, eller hur tobak framställs och motverkar samtliga globala hållbarhetsmål, säger Oscar Molander

Marcus Söderberg är känd från TV4:s program Elitstyrkans Hemligheter och som akrobat/stuntman men jobbar vanligtvis med affärsutveckling och som träningsinspiratör. 

Varför springer du för A Non Smoking Generation?

Att proaktivt får vara med och stötta en verksamhet som främjar hälsa och välmående hos barn och unga känns som en självklarhet. A Non Smoking Generations viktiga arbete för en tobaksfri skoltid och barns rätt till en tobaksfri uppväxt är något som alla borde vara med och jobba för, säger Marcus Söderberg.

Daniel Måledal är en passionerad löpare och driver instagramkontot @charity_runner där han inspirerar till löpning för en god sak. Daniel är själv 5-barnspappa och vill gärna bidra till barn och ungas hälsa.

Varför springer du för A Non Smoking Generation?

Vi måste alla göra vad vi kan för att stödja den unga generationen som nu växer upp. Den här frågan måste också högre upp på dagordningen bland Sveriges alla beslutsfattare, säger Daniel Måledal.

Läs hela artikeln här.