Delta i tipspromenad för barns rätt till en aktiv och tobaksfri uppväxt

Under manifestationen #viställerupp bedriver alla handbollsklubbarna i SHE (Svensk Handbollselit) och Handbollsligan olika verksamheter och projekt för att sätta fler barn och unga i rörelse. Lördag den 5 februari spelar Skuru IK:s damlag årets #viställerupp-match och som föreningens samarbetspartner har vi på A Non Smoking Generation fått den stora äran att vara matchvärd. I samband med matchen lanserar vi en gemensam tipspromenad i appen Active Quiz där du kan testa dina kunskaper och vinna fina priser!

I samarbete med oss har Skuru IK Handboll utformat en quiz som innebär att du går minst 1 km och svarar på 5 frågor om unga och tobak. Den lyckliga vinnaren får en fin Non Smoking-hoodie! Tävlingen pågår fram till 31 mars och fram till dess kan du tävla hur många gånger du vill.

Gör så här:

  • Ladda ner Active Quiz (där appar finns)
  • Ange SKURUIK som quiz-id
  • Skriv in ditt namn
  • Välj quiz och sätt i gång!
  • Lycka till!
Om samarbetet mellan Skuru IK Handboll och A Non Smoking Generation

Skuru IK Handboll samarbetar med A Non Smoking Generation för att sprida livsviktig information och stötta både barn och vuxna i arbetet för fler tobaksfria förebilder och för att göra handbollen till en helt tobaksfri sport. Inför årets #viställerupp-match den 5 februari har vi därför tagit fram en egen quiz med frågor som handlar om tobak och ungdomar. Om man väljer att tävla för tobakfria barn har man även chans att vinna en fin A Non Smoking Generation-hoodie.

– Vi är stolta och glada över att vi kan peppa fler till rörelse och samtidigt sprida livsviktig kunskap om tobak och hur vi bättre kan skydda barn och unga, säger Jonas Johansson, ordförande för Skuru IK Handboll. 

Vill du stödja vårt arbete för barns hälsa på fler sätt? Se vad du kan göra här.