E-CIGARETTER FÖRBJUDS I NEW YORK

25 oktober 2017
 / 

Skärmavbild 2017-10-25 kl. 11.34.52
E-cigaretter och vaping förbjuds i offentliga inomhusmiljöer i New York, skriver den amerikanska nättidningen Huffington Post.

New Yorks guvernör, demokraten Andrew Cuomo, skrev i måndags under en proposition som förbjuder e-cigaretter och så kallad vaping i offentliga inomhusmiljöer. Propositionen är ett tillägg till statens ”Clean Indoor Air Act” som reglerar rökning av tobak, så som cigaretter och cigarrer, skriver Huffington Post. Tillägget innebär att det stängs ett kryphål i regleringen som tidigare gjort det möjligt för individer att röka tobak i miljöer där cigaretter är förbjudna.

”Dessa produkter marknadsförs som ett hälsosammare alternativ till cigaretter, men i verkligheten innebär de en långsiktig risk för användarens och personer i dennes omgivnings hälsa”, säger guvernören Andrew Cuomo i ett uttalande.

E-cigaretter utgör en hälsofara då de ökar risken för missbruk och långvariga skador på andningen och hjärnans utveckling. E-cigarettanvändning är även kopplat till användande av andra tobaksprodukter som kan tillföra ännu mer skada på kroppen, enligt amerikanska hälso- och socialdepartementet, HHS.

Källor: https://www.huffingtonpost.com/entry/new-york-cuomo-ban-e-cigarettes-vaping_us_59f0192ae4b0b7e63265c656

https://e-cigarettes.surgeongeneral.gov/knowtherisks.html

Läs mer om e-cigaretter: https://nonsmoking.se/skola-foraldrar/e-cigaretter/