Göteborgsvarvslöpare bidrar med 800 000 kronor till välgörenhet

När man anmäler sig för att springa Göteborgsvarvet kan man välja att göra det för ett välgörande ändamål. Resultatet från 2019 års varv är att åtta organisationer, däribland A Non Smoking Generation, får dela på 800 000 kronor.

A Non Smoking Generation, Bräcke diakoni, CancerRehabFonden, Ronald McDonald Hus Göteborg, Stadsmissionen, Ung Cancer, WaterAid och Ågrenska är organisationerna som får dela på de 800 000 kronor som löparna i Göteborgsvarvet har bidragit till 2019. Vår generalsekreterare Helen Stjerna fick äran att ta emot checken som delades ut på Göteborgsvarvets jubileumsmiddag.

I Göteborgsvarvets pressmeddelande citeras Helen som informerade om hur A Non Smoking Generation kommer använda bidraget till verksamheten:

– För oss betyder pengarna jättemycket. Barn sitter för mycket stilla, röker och snusar för mycket. Vi kommer att använda pengarna till att informera i skolorna. Vi har ungefär 100 skolor som vill att vi ska komma och föreläsa men vi har inte resurser att göra det.

Göteborgsvarvet har samlat in över 10 miljoner till välgörenhet sedan 2011.

Läs mer här.

 

Foto: Glenn T Unger. Bo Edsberger (Göteborgsvarvet), Helen Stjerna (A Non Smoking Generation), Josephine Almanakis Sirander (ÅF).