Tobaksanvändningen ökar bland unga
Ungdomar behöver din hjälp att säga nej.
Tobaksanvändningen ökar bland unga
Barn och unga har rätt till en tobaksfri miljö.
Tobaksfrågan
Tobak motverkar samtliga globala hållbarhetsmål.
previous arrow
next arrow
Slider

Image

Vi vill begränsa tobakens plats i samhället


Välkommen till A Non Smoking Generation

A Non Smoking Generation är en fristående, ideell organisation som arbetar för att färre unga ska börja använda tobak. Vi inspirerar, informerar och engagerar barn, ungdomar och vuxna för att skapa förutsättningar för unga att själva välja ett tobaksfritt liv.

Nyheter

19 april 2021

Debatt: Time to revise the EU Tobacco Products Directive

During the first months of 2021, the EU initiated important measures to promote public health and sustainable development. The new ‘Beating Cancer Plan’ aims to protect young people from nicotine addiction,...

14 april 2021

E-cigarettanvändning ökar risk för astma och KOL

E-cigarettanvändning leder till ökad risk för astma, KOL och syndromet ACOS (överlappande symtom av både astma och KOL) – även bland personer som aldrig har rökt traditionella cigaretter. Det visar en ny...

Fler nyheter

VI SÖKER FÖRELÄSARE till 'tobaksbarn'!

Intresserar du dig för barns rättigheter, miljö och global hållbar utveckling? Gillar du att engagera unga människor? Tycker du om att resa? Då är det dig vi söker som föreläsare till projektet 'Tobaksbarn'.

läs mer här

Vår föreläsning finns digitalt

Projektet Tobaksbarn består till stor del av föreläsningen Barnarbete i ny förpackning, som belyser att även nya produkter, såsom e-cigaretter och vitt snus, också framställs av tobak och medför omfattande hållbarhetsproblem. Föreläsningen är nu mer tillgänglig än någonsin då den också erbjuds digitalt till skolor för att vi ska kunna nå ut till unga i hela Sverige.

läs mer här