Inspirationsdag för En Tobaksfri Generation i Stockholm

18 september 2018
 / 

14 september anordnade A Non Smoking Generation en kunskaps- och inspirationsdag i samverkan med Karolinska Institutet i Stockholm. 250 personer, varav 155 gymnasieungdomar, deltog i eventet som syftade till att skapa större engagemang för arbetet mot en tobaksfri generation. 

I samband med eventet presenterade vi vår nya Novusrapport Stödet brister, som handlar om ungdomars attityder till tobak. Den vittnar om att andelen ungdomar som får ingående information om tobak i skolan minskar och att andelen tjejer som uppger psykisk ohälsa som orsak till börja röka ökar.

Programmet bestod av inspiration från våra projekt Tobaksbarn och Tobaksfri skoltid, information om vår studieresa till Malawi, forskning kring nikotinets inverkan på hjärnan, samt ett givande panelsamtal om hur vi tillsammans kan skydda ungdomar från tobaksbruk.

Vi bjöd även på underhållning i form av spoken word av Malin Hellström (tidigare föreläsare hos A Non Smoking Generation) och musik från Josefina Cerda (tidigare föreläsare hos A Non Smoking Generation) samt Njol Badjie (medlem i Panetoz och ambassadör för A Non Smoking Generation).

Vi avslutade eventet med att dela ut 2018 års Guldvinge till Njol för att han är en positiv tobaksfri förebild som står upp för barn och ungas hälsa.

Stort tack till alla deltagare som bidrog till att eventet blev en riktig succé!

Nästa regionala inspirationsdag anordnas i Göteborg den 5 oktober. Mer information och länk till anmälan finns här.

22IMG_1251sHelen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation.

22IMG_1315sMalin Hellström, tidigare föreläsare A Non Smoking Generation.

22IMG_1432sNjol Badjie, artist och ambassadör för A Non Smoking Generation.

 

Foton: Slim Lidén