Jobbannons: vi söker två föreläsare till projektet Tobaksbarn

7 april 2020
 / 
Jobbannons: vi söker två föreläsare till projektet Tobaksbarn

Intresserar du dig för barns rättigheter, miljö och global hållbar utveckling? Gillar du att engagera unga människor? Tycker du om att resa? Då är det dig vi söker!

A Non Smoking Generation arbetar för att barn och ungdomar ska välja att inte börja använda tobak. Detta har vi som organisation gjort sedan 1979 genom tobaksprevention och opinionsbildning. I vår metodik är det unga personer som föreläser för att de ungdomar vi möter lättare ska kunna identifiera sig med dem. Vi söker nu därför två personer som identifierar sig som unga och som vill ha ett betydelsefullt arbete under en ca fyra månader lång föreläsningsturné runtom i Sverige.

Vi kommer under hösten 2020 fortsätta att driva vårt projekt Tobaksbarn finansierat av Forum Syd/Sida som har haft stort genomslag sedan starten 2013. Projektet syftar till att skapa större kunskap om de orättvisor och det barnarbete som pågår på tobaksodlingar samt berätta om industrins påverkan på hållbar utveckling. Detta gör vi genom en föreläsningsturné där vi möter högstadie- och gymnasieungdomar. Genom att sprida kunskap bidrar du till ett minskat tobaksbruk bland ungdomar och ett ökat engagemang för en global hållbar utveckling.

Arbetet innebär:

– Föreläsningar för högstadie- och gymnasieklasser i stora grupper

– Kommunikation och engagemang i organisationens sociala medier

– Resor inom Sverige (traktamente utgår enligt Skatteverkets regler)

– Kontakt och intervjuer med media

– Administrativa uppgifter; rapportering, enkäter och kontakt med skolor

Vem är du?

För att passa bra i rollen som föreläsare är du: initiativrik, utåtriktad, självständig, ansvarsfull och strukturerad. Du bör ha lätt för att prata inför folk och gillar att kommunicera via sociala medier. Du tycker att det är roligt att arbeta med ungdomar och anser dig kunna var en god förebild. Vill du vara en del i vårt arbete för en hållbar och rättvis värld? Då kommer du passa bra in i vårt team!

Som föreläsare kommer du att hålla föreläsningar med en kollega för en stor grupp elever och dagligen vara aktiv på sociala medier. Arbetet sker tätt ihop tillsammans med din kollega och därför är din förmåga att samarbeta prioriterad. Föreläsningarna kommer att erbjudas i hela Sverige vilket innebär mycket resor. Anställningen utgår från Stockholm då en del arbete även sker löpande på vårt kontor under anställningen.

Meriterande om du har något av följande:

– Erfarenhet av arbete med ungdomar

– Vana att tala inför grupper

– Kunskap inom globala utvecklingsfrågor

– Erfarenhet av ideellt engagemang

Krav:
– På grund av långa resvägar är det krav på körkort och det är fördelaktigt om du är en trygg förare.

– Självklart är du tobaksfri.

Känner du igen dig? Sök idag!

Det första intervjutillfället kommer att ske i grupp, där du som sökande får hålla en kortare presentation. En andra intervju hålls enskilt med utvalda deltagare. I början av anställningen kommer du att få en utbildning för att vara väl förberedd innan du ställer dig på scenen. Utbildningen är betald (en vecka i Stockholm med start i augusti).

Arbetstid/Varaktighet:

Heltid, ca 40 h/ vecka. Tillträde 17 augusti 2020.

Visstidsanställning mellan 17 augusti – 11 december 2020.

Lön:

18 000 kr/ månad
1000 kr i friskvård + semesterersättning + traktamente + mobilersättning

Varmt välkommen med din ansökan senast 3 maj till info@nonsmoking.se. Skriv ”Ansökan Tobaksbarn” i ämnesraden. Rekrytering sker löpande.

Kontaktperson vid frågor:

Anthonia Zachari, projektansvarig, anthonia@nonsmoking.se, kontor 08-10 93 00, info@nonsmoking.se.