Ugly Models

Tillsammans med Victoria Silverstedt (omskriven ”scandal- beauty” och före detta ”Miss World”) tog vi fram en kampanj bestående av tv-reklam, affischer och hemsida på vilka vi marknadsförde Victorias nya modellagentur ”U-Models”.

Agenturen sökte unga tjejer i åldern 13-18 år, och all rekrytering skedde via nätet och genom ett formulär på hemsidan. På formuläret fick man fylla i längd, vikt, ålder och om man rökte. Man skickade även in en bild på sig själv. Vad de inte visste då, var att ”U-Models” var en förkortning av ”Ugly Models”. Drygt 4500 unga tjejer skickade in ansökan. Efter några veckor fick samtliga tillbaka ett svar på sin mail, där de fick veta att de var ”för söta” och att agenturen sökte ”fula modeller”. Man tipsade dock om att börja röka/fortsätta röka för att platsa in.

Alla tjejer fick även tillbaka en retuscherad version av den bild de skickade in, där de såg hur de skulle se ut om de rökte i några år. Responsen blev stor – många blev både förbannade och tacksamma för att vi uppmärksammat dem på hur utseendet påverkas av rökning. En riktig tankeställare.

Alla ansökningar som kom in skickades även vidare till Mikas modellagentur och tre personer lottades fram och fick vara med i ett modereportage i Veckorevyn.

Se länkar till filmer och klipp längst ner på denna sida.

Format: webb, Annons
Tidsperiod: oktober – december 2009
Byrå: Le Bureau / Perfect Fools