Länge Leve Loppet till förmån för A Non Smoking Generation

23 april 2020
 / 
Länge Leve Loppet till förmån för A Non Smoking Generation

Nu när vårens lopp har blivit inställda på grund av covid-19 har Sverige Springer startat initiativet ”Länge Leve Loppet”. Från slutet av april och under hela maj månad har de valt att tillägna initiativet till A Non Smoking Generation. Genom att springa ditt eget lopp på söndagar under denna period främjar du både din egen hälsa och hjälper oss att sprida våra budskap för en mer hälsosam och hållbar värld! Dessutom tävlar vi ut fyra snygga träningströjor, till ett värde av 269 kr, bland deltagarna. På bilden ser ni Helen Stjerna, generalsekreterare, och Bianca Salming, friidrottare, programledare och ambassadör, som inför samarbetet gjorde en filmad intervju om organisationens arbete.

Om Länge Leve Loppet från sverigespringer.se:

När ordinarie lopp ställs in på löpande band försvinner träningsmotivation för många löpare och motionärer. Nu kan du ändå träna och tävla i virtuella lopp i Länge Leve Loppet!

Varje söndag i april och i maj arrangerar Sverige Springer, Jogg, Marathongruppen och Aktivitus lopp som kan genomföras var som helst. Du väljer om du vill springa 2,5 km, 5 km, 10 km, 21 km eller 42 km och registrerar ditt lopp på Jogg. Underlag och omgivning väljer du själv, men loppet måste genomföras någon gång på söndag från midnatt till midnatt.

Varför Sverige Springer har valt att samarbeta med A Non Smoking Generation:

Vi är stolta över att berätta att Länge Leve Loppet den här veckan ingår ett samarbete med A Non Smoking Generation. Deras strävan mot en tobaksfri generation är viktigare än någonsin nu när Världshälsoorganisationen WHO varnar för att tobaksbruk ökar risken att drabbas och bli svårt sjuk av covid-19. Tobaksbruk är en stor riskfaktor för många av de sjukdomstillstånd som har visats vara bakomliggande i nästan alla dödsfall orsakade av coronaviruset.

Vad löparna som deltar i initiativet söndag 26 april bidrar till:

A Non Smoking Generation är en ideell organisation som har arbetat för barns och ungas rätt att förbli tobaksfria i över 40 år. Genom tobaksförebyggande projekt i skolor och opinionsbildning för starkare tobakslagar arbetar organisationen för barns rätt till god hälsa och en hållbar framtid. Visionen är att nå en tobaksfri generation. Via föreläsningar, kampanjer och samarbeten med kända ambassadörer har A Non Smoking Generation förmedlat livsviktig kunskap till över två miljoner barn och unga sedan starten 1979. Idag ligger stort fokus på att öka kunskapen om nya tobaksprodukter och om tobaksindustrins negativa konsekvenser för global hållbar utveckling. Få känner till hur nikotinet i samtliga tobaksprodukter skadar hälsan, och få är medvetna om det utbredda barnarbetet och den enorma skogsavverkningen till följd av tobaksproduktion. Organisationen arbetar för att uppmärksamma vad tobaksfrihet betyder för den egna hälsan, men också för mänskliga rättigheter och vår miljö.

Se filmen där Bianca Salming intervjuar Helen Stjerna om A Non Smoking Generations arbete här. Intervjun blev även ett inslag i tv-programmet Sverige Springer som visas på TV4. Utöver information om vårt arbete (från cirka 7.30-11.45 minuter in i programmet) innehåller Sverige Springer del 3 värdefulla tips för löpning, hälsa och rörelse i coronatider.