Nyhetsbrev februari

29 februari 2024
 / 
Nyhetsbrev februari

Ta del av den senaste månadens nyheter på A Non Smoking Generation!

Den senaste månaden har vi bidragit med många viktiga inlägg i tobaksdebatten. Tillsammans med Hjärt-Lungfonden och Tobaksfakta har vår generalsekreterare Helen Stjerna debatterat för en höjd tobaks- och nikotinskatt för att skydda unga från att börja använda tobak/nikotin. Vidare har A Non Smoking Generation tillsammans med Hjärt-Lungfonden, forskare och andra sakkunniga starkt motsatt sig Fröken Snusks medverkan i Melodifestivalen genom en debattartikel i Aftonbladet.  

Huvudnyheten i månadens nyhetsbrev är vårt aktiva deltagande i den internationella tobakskonferensen COP10, en konferens avsedd för att fatta ytterligare beslut för WHO:s ramverk för tobakskontroll, även kallad tobakskonventionen. Vidare inkluderas även Helens uttalande i samband med WHO:s rapport om de nya tobaksprodukterna.

Utöver det har A Non Smoking Generation uppnått glädjande resultat från höstens föreläsningsturné, kartlagt nationella och internationella förhoppningar inom tobaksfrågan för 2024 och har även deltagit i Narkopodden.

Ta del av hela nyhetsbrevet här. Prenumerera på framtida nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad inom tobaksfrågan.