Nyhetsbrev oktober

31 oktober 2023
 / 
Nyhetsbrev oktober

Ta del av den senaste månadens nyheter på A Non Smoking Generation!

Huvudnyheten i månadens nyhetsbrev är lanseringen av Novusrapporten för 2023, som redogör ungas attityder till tobak samt vilka åtgärder som behövs för att skydda unga från att fler ska börja med tobaks-/nikotinprodukter. Nytt i årets undersökning är bland annat debutåldern för vitt snus. Tidigare omfattade rapporten enbart debutålder för konventionellt snus, cigaretter och e-cigaretter.

Denna månad har vi på A Non Smoking Generation även uppmärksammats i lokalmedia i samband med höstens föreläsningsturné, där våra föreläsare Ebba och Lina, har besökt skolor runtom i landet för att informera elever om tobakens hälsorisker och miljöpåverkan. Utöver det kan man i nyhetsbrevet läs om att vi skrivit en debattartikel riktad till Sveriges regering samt deltagit i en europeisk konferens i Florens.

Under hösten har föreläsningsturnén nått över 6500 elever, och efter skollovet fortsätter turnén till Skåne, Blekinge och Linköping för att sedan göra sina sista stopp i Jönköping och Stockholm.

Ta del av hela nyhetsbrevet här. Prenumerera via knappen längst upp till vänster för att hålla dig uppdaterad inom tobaksfrågan, och få nästa nyhetsbrev direkt till din mejl.