Parul Sharma utsedd till en av Sveriges hållbarhetsmäktigaste 2023!

24 april 2023
 / 
Parul Sharma utsedd till en av Sveriges hållbarhetsmäktigaste 2023!

Under veckan 17-21 april publicerade Aktuell Hållbarhet en lista över de 100 personer som är Sveriges mäktigaste inom hållbarhet 2023. På plats 35 hamnar Parul Sharma, som är ordförande i Amnesty Sverige, människorättsjurist, hållbarhetsexpert och ambassadör för A Non Smoking Generation. Heja henne!

Parul Sharma, människorättsjurist och hållbarhetsexpert, har utsetts till en av Sveriges 100 mest hållbarhetsmäktiga personer 2023 av tidningen Aktuell Hållbarhet. Hon placerades på plats 35 med motiveringen att hon är en ”tung expert inom mänskliga rättigheter och så kallad due diligence (på svenska genomlysning eller tillbörlig aktsamhet).” I motiveringen uppmärksammas även att hon sedan början av året är ambassadör för oss på A Non Smoking Generation. Vi är så glada och tacksamma för att hon bidrar med sin expertis och sitt engagemang i arbetet för en tobaksfri värld.

Därför är Parul ambassadör för A Non Smoking Generation:

– Tobaksindustrin i dess helhet går i rak kollision med minst hälften av FN:s utvecklingsmål inom såväl social som miljömässig hållbarhet och i produktionskedjan växer skuldslaveri och barnarbete. Jag har sett skadorna med egna ögon de senaste 20 åren. Vi behöver fler som informerar om detta för att rädda nya generationer från att fastna i tobakens livsfara på så många plan. Jag vill verka starkt mot detta och genom mitt ambassadörskap blir det nu ännu starkare.

Vill du också delta i kampen för en mer hälsosam och hållbar värld? Stöd vårt arbete här.