Pep Forum 2018

Skärmavbild 2018-10-25 kl. 14.41.13

24 oktober var vi på Pep Forum 2018 – ett event som anordnas av organisationen Generation Pep. Generation Pep ”arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.”

Kronprinsessparet Victoria och Daniel, som deltog i eventet, tog initiativ till att starta Generation Pep. Målet är att få med hela samhället i arbetet med att främja fysisk aktivitet bland barn. Victoria, som även är ambassadör för FN:s Agenda 2030, pratade om hållbarhetsmålen och hur det lokala hänger ihop med det globala – att det inte är så långt som det verkar mellan det som händer på en skolgård i Sverige och det som händer i högkvarteret i FN.

Carolina Klüft, som arbetar med Generation Pep, och David Hellenius modererade under forumet. Professorer berättade om livsstilens inverkan på människors hälsa och personer från olika sektorer presenterade hur de på inspirerande sätt stödjer barn till aktiva och hälsosamma liv. Exempelvis en Ica-handlare som anordnar gratis skidåkning för barn, unga entreprenörer som producerar hälsosamma livsmedel riktat till unga, och representanter från Ängelholms kommun som startat ett projekt där barn får möjligheten att testa olika föreningsaktiviteter under skoltid. Många bra och viktiga initiativ!