Sommarens nyhetsbrev

7 juli 2022
 / 
Sommarens nyhetsbrev

Det sista nyhetsbrevet innan semestern är fyllt av viktiga och roliga aktiviteter som vi har gjort för att uppmärksamma alla barns rätt till god hälsa och en hållbar framtid.

Vår generalsekreterare Helen Stjerna har gästat Nyhetsmorgon för att berätta om resultat från vår nya Novusundersökning, som visar att det finns en stark opinion för starkare tobakslagar bland både unga och vuxna. Hon förklarade också varför den kommande regleringen av nya nikotinprodukter är otillräcklig för att skydda unga.

Vad tycker riksdagspartierna om tobakspreventiva åtgärder? Det har vi undersökt via en enkät där nuvarande riksdagspartier har fått förmedla sin tobakspolitik och kunskap i tobaksfrågan.

Inför Tobaksfria dagen 31 maj lanserade vi en kort film om tobakens negativa miljöpåverkan runtom i världen. Filmen har fått fantastisk respons i form av en finalplats i en global medietävling. Det är vi så stolta och glada för.

Tobaksindustrin tar aldrig semester, och finns där barn och unga finns i sommar; på festivaler, konserter, i sociala medier och glasskiosken. Därför lanserar vi en sommarkampanj där vi uppmuntrar våra supporters och följare att Swisha glasspengen, motsvarande cirka 40 kr, för att bidra till arbetet för tobaksfria barn.

Ta del av hela nyhetsbrevet här.

Prenumerera kan du göra längst upp till vänster på sidan med nyhetsbrevet, alternativt genom att mejla till info@nonsmoking.se.