Starta en insamling för tobaksfria unga – få en Non Smoking-tygkasse!

Starta en egen insamling för A Non Smoking Generation via Facebook eller BetterNow och bli en hjälte för tobaksfria barn och unga! För bara 40 kronor kan vi ge en ungdom den kunskap som motiverar till att avstå tobak. Alla som startar en insamling får en tygkasse!

Idag använder över en tredjedel av alla gymnasieungdomar tobak under sin skoltid. För att ändra på detta vill vi nu engagera våra supporters i arbetet för alla barns och ungdomars rätt till god hälsa och en hållbar framtid. Genom nätverk av familj, vänner och kollegor kan vi tillsammans göra skillnad.

Alla som startar en egen insamling för oss får en tygkasse som tack, och därefter vill vi visa uppskattning genom att erbjuda fler gåvor när man lyckas nå nya nivåer:

  1. Starta en insamling via Facebook eller BetterNow – få en tygkasse
  2. Bronsnivå: samla in 1000 kr (25 ungdomars kunskap) – få en t-shirt
  3. Silvernivå: samla in 3000 kr (75 ungdomars kunskap) – få en collegetröja
  4. Guldnivå: samla in 5000 kr (125 ungdomars kunskap) – välj mellan en hoodtröja eller löparjacka

När man har startat sin insamling erbjuder vi även personlig mejlkontakt där vi kan bidra med förslag på initiativ och tips på hur man kan engagera personer i sin omgivning. Vid önskemål och behov skickar vi gärna material (texter, bilder, tävlingspriser) som kan hjälpa till att boosta era insamlingar. Skicka gärna ett uppstartsmejl till info@nonsmoking.se så att vi kan inleda kontakten och bidra med stöd.

Exempel på initiativ för att öka viljan att bidra till din insamling:

  • För varje xx kr som mina nära och kära bidrar till min insamling kommer jag springa/promenera x antal kilometer.
  • När min familj, vänner och kollegor har hjälpt mig att samla in xx kr kommer jag att göra en utmaning/testa på xx/anmäla mig till xx.
  • När vi tillsammans har samlat in xx kronor kommer jag att tävla ut en produkt från A Non Smoking Generation till någon av mina bidragsgivare.

För att ge extra motivation kommer vi att uppmärksamma våra hjältars insatser och initiativ på nonsmoking.se och i våra sociala kanaler @nonsmokinggeneration vid speciella temadagar:

  1. Giving Tuesday Now: Den som har samlat in mest fram till den 5 maj kommer belönas och exponeras i våra kanaler under den dagen.
  2. World No Tobacco Day: Den som har samlat in mest fram till den 31 maj kommer utses och hyllas som vårens insamlare, och belönas med vår utmärkelse Guldvingen!

Dela gärna era insamlingar i sociala medier och glöm inte att tagga oss så att vi kan följa utvecklingen samt bidra med extra pepp och motivation. @nonsmokinggeneration #nonsmokinggeneration

Stort tack för ert ovärderliga stöd! Tillsammans tar vi ställning och ansvar för alla barns och ungdomars rätt att förbli tobaksfria.