Tobak – En viktig fråga!

Denna vecka har präglats av debattartiklar både på svt debatt och dagens samhälle (se länkar nedan). Tobaksfrågan är viktig och det finns en hel palett av frågor som så nära hänger ihop med den. Ibland känns det som om att vi bara klagar på att det inte görs tillräckligt men när man ser hela paletten och vikten av frågan så känns orden snabbt extremt viktiga.

Tobaksfrågan är ingen icke-fråga. Den är viktig! Kan vi minska tobaksdebuterna och tobaksanvändandet kommer vi vinna mycket. Inte bara rent monetärt utan det kommer även bespara många, många människor ohälsa, lidande och sorg.

Det här driver oss framåt och det som förgyller våra dagar är när vi känner att vi göra skillnad. När vi träffar ungdomar, föräldrar, lärare, beslutsfattare och lyckas engagera och påverka dem. Det ger mer energi!

Vi ser att det går att förändra och motverka tobaksindustrins arbete att tjäna enorma pengar på att skapa ohälsa och död i samhället. Vi ser ljust på framtiden men under tiden kommer vi att klaga men med målet att också alltid inspirerar och engagera.