”TOBAKSBARN” UPPMÄRKSAMMAS I PRESSEN

Malin Hellström och Nicole Tallberg. Foto: Olof Carlsson
Team norr och Team söder, våra egna föreläsare som turnerar i olika ändar av landet uppmärksammas i dagarna i lokala tidningar.

I veckan var Team söder, bestående av Malin Hellström och Nicole Tallberg (bilden) på besök i Kronobergs län där de gav föreläsningen ”Tobaksbarn”. I onsdags föreläste de för närmare 500 elever på Hultsfreds gymnasium, något som uppmärksammades av Vimmerbytidningen som var på plats. Tidningen berättar hur föreläsningen fokuserar på nya vinklar i tobaksfrågan, det vill säga hållbarhetsaspekten, att barn tvingas arbeta på tobaksplantage istället för att gå i skolan och att ”Tobaksbarn” är förenat med FN:s hållbarhetsmål, Agenda 2030.

Samma vinkel har tidningen Ljusnan i Hälsingland som under torsdagen var på Alftaskolan där Team norr, med Olivia Gyllenhammar och Jeanette Lindström, befann sig med samma föreläsning. Olivia berättar för tidningen att de får bra respons av så väl lärare som elever efter föreläsningarna, bland annat nämner hon hur en lärare slängt sina snusdosor efter att ha lyssnat till ”Tobaksbarn” och sagt att han tänker sluta.

Nu går Tobaksbarn-turnén vidare till Gotland för Team söder, medan Team norr styr skutan mot Dalarna och Avesta.

 

Källor: http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/hultsfred/globalt-perspektiv-pa-tobaksindustrin-20171026/

Ljusnan, 27 oktober 2017

Foto: Olof Carlsson