Vår nya Projektledare: Malin Swartling!

Möt vår nya medarbetare: Malin Swartling! Malin, 27 år från Stockholm, är ny på organisationen och har axlat den viktiga rollen som projektledare för Tobaksbarn. Det är vi så glada för! Här svarar hon på några frågor om sig själv och varför hon vill engagera sig i arbetet för tobaksfria barn och ungdomar. 

Vad gör du helst en ledig dag? 

En ledig dag kan se ut på två sätt: extremt händelserik eller extremt ohändelserik, finns inte så mycket där emellan. Jag älskar när det är mycket som händer, att hitta på saker med vänner och familj, träna, vara ute i naturen, gå på trevliga barer och restauranger, quiza, spela tennis, paddel och squash. Men jag värdesätter också en dag, där jag sträckkollar en serie eller inte gör något annat än att läsa en bok!

Vad är dina personliga drivkrafter?

Jag har länge brunnit för att lyfta ungas roll i samhället.  De unga är vår framtid, och därför är det så viktigt att de får den kunskap som krävs för att kunna göra medvetna val.  Innan jag fick chansen att jobba som projektledare på Tobaksbarn, så jobbade jag med ungdomars engagemang och roll i samhället för organisationer som FN och Fryshuset. Varje erfarenhet har stärkt mitt driv att jobba med och för unga! 

Varför vill du jobba på A Non Smoking Generation?

Med en bakgrund i mänskliga rättigheter har det länge varit en ambition för mig att jobba för en organisation vars arbete är förankrat i de mänskliga rättigheterna och påverkansarbete, såsom A Non Smoking Generation.  

Det har också alltid varit viktigt för mig att jobba på en organisation som vågar sticka ut hakan och ifrågasätta det ingen annan vågar. Det har exempelvis, länge talats om hur andra industrier såsom klädindustrin bidrar till miljöförstöring och barnarbete, men det är inte ofta du hör folk ifrågasätta ”det heliga svenska snuset”. Jag ville jobba för, vad som verkar vara den enda organisationen i Sverige, så vågar ifrågasätta de miljonföretag som leder till att 200 000 hektar skog skövlas varje år, och till att 1.3 miljoner barn berövas deras rätt till utbildning för att de måste jobba på tobaksplantagen.  Jag jobbar helt enkelt på NSG för att jag tycker att alla människor, och unga framför allt, förtjänar att veta det som tobaksbolagen försöker dölja!

Fem snabba:

Pasta eller pizza

Katt eller hund

Solsemester eller vintersemester (omöjligt att välja)

Romantisk komedi eller science fiction

Utekväll på stan eller hemmakväll i soffan

Vill du, likt Malin, också bidra till arbetet för en tobaksfri framtid? Läs mer om vad du kan göra här.