Vårt samarbete med JACS: “En liten keps med stora ambitioner”

26 april 2024
 / 
Vårt samarbete med JACS: “En liten keps med stora ambitioner”

A Non Smoking Generation inleder ett samarbete med Just Another Cap Store (JACS) för att främja en helt tobaksfri generation. En del av intäkten från varje såld keps går oavkortat till A Non Smoking Generations viktiga arbete med att utbilda och skydda barn och unga från alla former av tobak. Kepsen kommer att vara tillgänglig i JACS webbshop under maj. Det går vi ut med i ett pressmeddelande genom Via TT.

Samarbetet utgör en viktig del i den kampanj som A Non Smoking Generation kommer att genomföra under maj månad. Tillsammans med ett stort antal kända profiler tar vi ställning för alla barns rätt till en helt tobaksfri uppväxt. Kampanjen kulminerar på den tobaksfria dagen, World No Tobacco Day, den 31 maj.

World No Tobacco Day är instiftad av WHO och årets tema är att skydda barn från tobaksindustrins inflytande. Genom att köpa A Non Smoking Generations keps hos JACS kan man bidra till en ökad kunskapsspridning och förbättrade förutsättningar för att barn ska förbli helt tobaksfria.

 – Vi är otroligt glada över att JACS vill stödja vårt viktiga arbete. Den statliga finansieringen av vårt tobaksförebyggande arbete i svenska skolor har minskat kraftigt under de senaste åren och alla bidrag gör stor skillnad. Vi hoppas att många ska vilja bidra och ta ställning genom att bära den här snygga kepsen i sommar, säger Helen Stjerna, generalsekreterare för A Non Smoking Generation.

 I nuläget har ett 30-tal kända profiler tackat ja till att medverka i A Non Smoking Generations kampanj i sociala medier under maj månad. Vilka, och hur många som medverkar, kommer att avslöjas på organisationens sociala medier löpande under månaden.

– Alla vi som arbetar på Just Another Cap Store är stolta över att kunna bidra till A Non Smoking Generation och deras viktiga arbete för barns hälsa, säger Petter Warnhammar, VD för JACS.

Kepsen kommer vara ute till försäljning på justanothercapstore.com under hela maj månad.

Anser du att barn och unga har rätt till bättre skydd mot all form av tobak/nikotin? Stöd vårt arbete här.