Göteborgsvarvet Virtual Race 2020

15-17 maj 2020 genomfördes det virtuella Göteborgsvarvet och Karolina Hafström Tafjord var en av löparna som valde att springa för A Non Smoking Generation. Vi är evigt tacksamma till alla som hjälper oss att sprida våra budskap om barns hälsa och rättigheter även på distans. Inför loppet ställde vi några frågor till Karolina om hennes löpning och engagemang för vårt arbete. 

Varför har du valt att springa det virtuella Göteborgsvarvet för A Non Smoking Generation?

– Jag har valt att springa för A Non Smoking Generation två år i rad. Blev både motiverad och glad när jag upptäckte att jag kunde vara med å bidra till bl.a. ungdomar skall kunna ta goda och hälsosamma val. Något som inte alltid är så lätt (enligt mig), när det både finns en tobaksindustri som gör det de kan för att nå fram samtidigt som social press och tillgängligheten på tobak är stor.

– Jag kommer själv ihåg från när jag gick i 5:an, och kom i kontakt med A non smoking generation via skolan. De fick mig att känna mig stolt, att jag fick en tillhörighet och inkluderande. Så att förhoppningsvis kunna bidra att kanske någon annan kan uppleva det samma, är stort. Så mitt val var enkelt i detta sammanhanget att stödja A Non Smoking Generation . ????

Vart kommer du springa de 21 kilometrarna?

– Jag är bosatt i Ålesund, Norge. Kommer därför springa här uppe, samtidigt med ett gott peppande stöd från er, min familj och väninna Johanna i Göteborg. Just nu har vi haft snö i en hel vecka, så jag har väntat i spänning hur utvecklingen skulle bli. Ser lovande ut i dag och förhoppningvis i morgon med.

Vad är ditt bästa löpartips?

– Jag är en amatör när det gäller långdistanslöpning. Men det som ligger i fokus för att nå mitt mål är inte mer avancerat än gå fjellturer, sätta realistiska mål utifrån vad kroppen ger för signal och inte springa med för stora steg.

Ses vi vid Göteborgsvarvet 2021 för att återigen springa för en tobaksfri generation?

– Definitivt.

Gör som Karolina och anmäl dig att springa för A Non Smoking Generation den 22 maj 2021! Stort tack för ditt stöd!