”Non smoking generation lanserar kampanj för att stoppa tobakssponsring inom F1”

22 oktober 2021
 / 
”Non smoking generation lanserar kampanj för att stoppa tobakssponsring inom F1”

”Unga och oskyldiga åskådare ska inte behöva utsättas för tobaksreklam. Det anser organisationen ”A non smoking generation” som nu lanserar en global kampanj mot Formel 1.”

Det skriver Resumé i en artikel om det viktiga påverkansarbetet för att få stopp på all tobakssponsring inom motorsporttävlingen Formel 1 (F1). Kampanjen är del av ett internationellt samarbete mellan 17 organisationer som har skickat ett öppet brev till FIA (det styrande organet av F1) för att uppmana dem att agera för att skydda tävlingens globala unga publik från tobakens skador.  

I artikeln uttalade sig vår generalsekreterare Helen Stjerna om kampanjen och dess syfte:

– Alla former av tobaksreklam påverkar ungdomar att testa nikotinprodukter och Formel 1 har en stor andel unga i sin publik och vi anser att det är viktigt att skydda alla unga från alla former av tobaksreklam.

Enligt henne kan inte Formel 1 gömma sig bakom lokal lagstiftning som ibland tillåter tobaksreklam.

– Problemet med att förlita sig på lokal lagstiftning är att tobaksindustrin därmed kan utnyttja länder med svagare tobakslagar och använda F1:s plattform för att nå ut till ungdomar över hela världen med sin reklam genom den mediabevakning som omgärdar F1, säger hon.

Anser även du att alla ungdomar har rätt att skyddas mot tobaksreklam? Stöd vårt arbete här.