Vi söker föreläsare till projektet Tobaksbarn

VI SÖKER FÖRELÄSARE TILL PROJEKTET TOBAKSBARN

Intresserar du dig för barns rättigheter, miljö och global hållbar utveckling? Gillar du att engagera unga människor? Tycker du om att resa? Då är det dig vi söker!

A Non Smoking Generation arbetar för att barn och ungdomar ska välja att inte börja använda tobak. Detta har vi som organisation gjort sedan 1979 genom tobaksprevention och opinionsbildning. I vår metodik är det unga personer som föreläser för att de ungdomar vi möter lättare ska kunna identifiera sig med dem. Vi söker nu därför två personer som identifierar sig som unga och som vill ha ett betydelsefullt arbete under en ca fyra månader lång föreläsningsturné runtom i Sverige.

Vi kommer under hösten 2022 fortsätta att driva vårt projekt Tobaksbarn, finansierat av ForumCiv/Sida, som har haft stort genomslag sedan starten 2013. Projektet syftar till att öka kunskapen om de orättvisor och det barnarbete som pågår på tobaksodlingar samt informera om industrins påverkan på hållbar utveckling. Detta gör vi genom en föreläsningsturné där vi möter högstadie- och gymnasieungdomar. Genom att sprida kunskap bidrar våra föreläsare till ett minskat tobaksbruk bland ungdomar och ett ökat engagemang för en global hållbar utveckling.

Arbetet innebär: 

 • Föreläsningar för högstadie- och gymnasieklasser
 • Kontakt och intervjuer med media
 • Resor inom Sverige (traktamente utgår enligt Skatteverkets regler)
 • Aktiv närvaro på organisationens Instagram
 • Administrativa uppgifter; löpande rapportering, enkäter och kontakt med skolor

Vem är du?

För att passa bra i rollen som föreläsare är du: initiativrik, utåtriktad, självständig, ansvarsfull och strukturerad. Du tycker att det är roligt att arbeta med ungdomar och anser dig kunna var en god förebild. Du bör ha lätt för att prata inför folk och gillar att kommunicera via sociala medier. Vill du vara en del i vårt arbete för en hållbar och rättvis värld? Då kommer du passa bra in i vårt team!

Som föreläsare kommer du att hålla flertalet föreläsningar med en kollega (eventuellt på egen hand vid behov) för elever varje vecka, ha kontakt med media för intervjuer och vara aktiv samt synas på våra sociala medier. Arbetet utförs tätt ihop med din kollega och därför är din förmåga att samarbeta prioriterad. Föreläsningarna kommer att erbjudas i hela Sverige vilket innebär mycket resor. Anställningen utgår från Stockholm då en del arbete sker löpande på vårt kontor, och under några veckor krävs ingen övernattning på annan ort.

Meriterande om du har något av följande:

 • Erfarenhet av arbete med ungdomar
 • Vana att tala inför grupper
 • Kunskap inom globala utvecklingsfrågor
 • Erfarenhet av arbete med sociala medier

Krav:

 • Krav på körkort och det är fördelaktigt om du är en trygg förare.
 • Boende i Stockholmsregionen under anställningsperioden är en förutsättning för tjänsten.
 • Självklart är du tobaksfri.

Känner du igen dig? Sök idag!

Det första intervjutillfället kommer att ske i en liten grupp, där du som sökande får hålla en kortare presentation. En andra intervju hålls enskilt med utvalda kandidater. I början av anställningen kommer du att få en utbildning så att du känner dig väl förberedd. Utbildningen är betald (en vecka i Stockholm med start i augusti).

Arbetstid/Varaktighet

Heltid, ca 40 h/ vecka. Tillträde 22 augusti 2022.

Visstidsanställning mellan 22 augusti – 16 december 2022.

Lön/förmåner

22 000 kr/ månad

1000 kr i friskvård + semesterersättning + traktamente + mobilersättning (500 kr)

Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 9 maj till info@nonsmoking.se. Skriv ”Ansökan Tobaksbarn” i ämnesraden. Rekrytering sker löpande.

Kontaktperson vid frågor:

Anthonia Zachari, projektansvarig, anthonia@nonsmoking.se, kontor 08-10 93 00, info@nonsmoking.se.