Giving Tuesday: Tack till våra givare, partners och ambassadörer

29 november 2021
 / 
Giving Tuesday: Tack till våra givare, partners och ambassadörer

Giving Tuesday är en global kampanj för att främja generositet och engagemang. Istället för att bidra till ökad konsumtion uppmuntras givande – i form av tid eller resurser – för att bidra till ett bättre samhälle. På Giving Tuesday den 30 november 2021 vill vi på A Non Smoking Generation lyfta och tacka alla våra fantastiska givare, samarbetspartners samt ambassadörer.

Göteborgsvarvet

Sedan 2016 är vi en charity partner till Göteborgsvarvet, vilket innebär att löpare kan välja att springa för oss och samtidigt bidra till vårt arbete för tobaksfria barn och unga. Tack till Varvet för att ni hjälper oss att nå ut med vårt budskap till en viktig målgrupp, och för att vi tillsammans kan främja folkhälsan ur flera perspektiv.

Skuru IK handboll

Non Smoking-loggan pryder både hallgolv, reklamskyltar och matchtröjor, och de grymma spelarna bär våra kläder samt sprider våra budskap i sociala medier. Stort tack till Skuru IK handboll som tillsammans med oss arbetar för en tobaksfri och hälsofrämjande idrott.

anr+1

Nikotinsemlan – helt fri från tobak. Denna modiga kampanj som vi gjorde inför semmeldagen 2020 blev startskottet för ett värdefullt samarbete med kommunikationsbyrån +1 Kommunikationsbyrå. Det senaste året har anr+1 antagit en ny strategi med fokus på att bidra till en positiv samhällsutveckling, och vi är så tacksamma över att få vara en del av deras resa. Tillsammans kommer vi göra stor skillnad för barns rätt till god hälsa och en hållbar framtid.

Tills

Kommunikationsbyrån Tills består inte bara av våra bästa kontorskompisar, de är också våra bollplank för kreativa idéer och stöttepelare i videoredigering samt formgivning. Bland annat är det Tills som står bakom den snygga layouten av våra senaste Novusrapporter om ungas attityder till tobak. Vi vill också tacka era barn som hjälper oss att hitta nya potentiella ambassadörer i sociala medier.

Hjärt-Lungfonden och Cancerfonden

Våra nära samarbetspartners Hjärt-Lungfonden och Cancerfonden stöttar oss inte bara med ekonomiska resurser och kunskap, men också i gemensam opinionsbildning för starkare tobakslagar. Stort tack för era bidrag i kampen för en tobaksfri generation, och inte minst för era ovärderliga bidrag till folkhälsan i Sverige.

Downtown Camper by Scandic

Det naturnära, coola, moderna och mysiga hotellet Downtown Camper by Scandic i centrala Stockholm är vår tillflyktsort för miljöombyte och kreativitet. Vi uppskattar ert engagemang i arbetet med att stödja era anställda till att vara tobaksfria, och vi är så tacksamma för att ni säljer våra kläder, sprider våra budskap samt bistår med fantastiska lokaler så fort vi behöver det.

Stayhard

Vid två tillfällen under de senaste åren har webbshoppen Stayhard sålt klädkollektioner med Non Smoking-loggan, där en del av intäkterna har gått till vårt arbete. Vi är så glada för dessa initiativ och hoppas att vi kan göra fler i framtiden.

Finansiärer

Vi är en ideell organisation som är beroende av bidrag från privatpersoner, företag, organisationer, myndigheter och stiftelser. Därför vill vi hylla och tacka alla finansiärer som möjliggör för oss att bedriva vår viktiga verksamhet. Tusen tack till Sjöbergstiftelsen, Folkhälsomyndigheten, Sida/ForumCiv, månadsgivare och återigen tack till Hjärt-Lungfonden och Cancerfonden, för att ni tycker att barns rätt till tobaksfria liv är en fråga som är värd att stödja.

Ambassadörer

Vad vore A Non Smoking Generation utan sina engagerade ambassadörer? Ända sedan starten 1979 har den klassiska loggan burits av kända profiler i mängder av olika branscher, och än idag arbetar vi med många fantastiska individer för att förmedla viktig kunskap till olika målgrupper. Stort tack till våra ambassadörer – Martin Melin, Andreas Wijk, Iza och Elle, Victoria Escobar, och Oscar Molander – för alla era bidrag, aktiviteter och sociala medie-inlägg under året!

Leverantörer

Vi vill också tacka företag och personer som erbjuder sin kompetens, sina tjänster och produkter, till schysstare priser. Tack till: Peter Wengström på Grayn för att du alltid producerar grymma filmer åt oss, Meltwater för att ni hjälper oss med mediebevakning och analys, Novus för att ni genomför värdefulla undersökningar av ungas attityder till tobak, och Felestad för att ni administrerar vår webbshop.

Representerar du ett företag, en stiftelse eller organisation, som vill samarbeta med oss eller bidra till vårt arbete?  

Kontakta vår generalsekreterare Helen Stjerna: helen@nonsmoking.se, 073-339 36 44 

Vill du som privatperson bidra med en gåva till vårt arbete?  

Swisha valfritt belopp till: 123 90 1979 5, eller bli månadsgivare här.

Vill du bidra på annat sätt?

Köp en Non Smoking-tröja, dela kunskap i sociala medier, starta en insamling, eller skriv ett skolarbete… Se fler exempel på vad du kan göra här.

Alla insatser räknas. Tack för ert/ditt stöd!