Nyhetsbrev februari

18 februari 2022
 / 
Nyhetsbrev februari

Slutet av 2021 och början av 2022 har varit fyllt med många spännande och viktiga händelser. Ta del av dem och missa inte att prenumerera på våra kommande nyhetsbrev här (knappen längst upp till vänster).

Aktuellt

Den mest aktuella nyheten i månadens nyhetsbrev är vår nylanserade rapport om hur tobak porträtteras i media, som tydligt visar hur tobaksindustrin försöker locka ungdomar genom allt fler reklamsamarbeten med influencers i sociala medier.

Opinionsbildning

Vi har debatterat om ungas rätt till en tobaksfri skoltid i Upsala Nya Tidning, och vi har uppmärksammat det alltför okända men utbredda barnarbetet inom tobaksindustrin via två debattinlägg i Aktuell Hållbarhet.

Engagemang för tobaksfria barn

Nu när samhället äntligen har öppnat upp, har så också anmälan till Göteborgsvarvet. Den 21 maj 2022 kan du springa för A Non Smoking Generation och bidra till vårt arbete för ungas hälsa!

Tillsammans med vår samarbetspartner Skuru IK Handboll har vi skapat en tipspromenad i appen Active Quiz, där du går 1 km och svarar på 5 frågor om unga och tobak. Tävlingen pågår till 31 mars och vinnaren får en fin Non Smoking-hoodie.

Tips till skolpersonal

Vi tipsar om att ta del av vårt kostnadsfria material som stöd till skolornas hälsofrämjande arbete. På plattformen tobaksfriskoltid.nu finns vägledning i arbetet för att skapa en tobaksfri kultur och norm i skolan, och här finns en digital föreläsning samt kompletterande faktamaterial att arbeta med i klassrummet.

Ta del av hela nyhetsbrevet här.