Nyhetsbrev mars: Tobak hotar global hållbar utveckling

9 mars 2023
 / 
Nyhetsbrev mars: Tobak hotar global hållbar utveckling

Ta del av den senaste månadens nyheter på A Non Smoking Generation!

De senaste veckorna har vi bidragit med många viktiga inlägg i tobaksdebatten. Tillsammans med Hjärt-Lungfonden och två nikotinforskare har vår generalsekreterare Helen Stjerna bland annat debatterat för hårdare reglering av smaksatta e-cigaretter. Vi har även lanserat ett nytt viktigt samarbete med Parul Sharma, människorättsjurist och hållbarhetsprofil, som tillsammans med oss vill arbeta för att höja kunskapsnivån om hur tobak hotar global hållbar utveckling.

Nu har vi även startat upp planeringen inför höstens föreläsningsturné med projektet Tobaksbarn, och uppmuntrar skolor att anmäla sitt intresse för chans att boka in en föreläsning.

Till sist påminner vi om det pågående EU-projektet som syftar till att skapa en tobaksfri generation i Europa till år 2030. Du kan stödja initiativet genom att skriva under namninsamlingen här, och om du vill göra ännu mer kan du sprida eller skriva ut detta infoblad.

Ta del av hela nyhetsbrevet här, och prenumerera via knappen längst upp till vänster för att få nästa nyhetsbrev direkt till din mejl.